Bomullstyg med eget tryck

Recensioner av Bomullstyg med tryck

Bomullstyg med eget tryck

Designa eget bomullstyg

från 316,00 kr

Bags of Love erbjuder möjligheten att trycka din design på underbara, ekologiska bomullstyger, eller på st...

Mer information

 • salespoint-img

  Fraktas om 1 - 2 dagar

 • salespoint-img

  Leveranskostnad: 119 kr

 • salespoint-img

  Betala nu, betala senare

Detaljer: bomullstyg med eget tryck 

 • Högkvalitativa bomullstyger
 • Vävda & stickade alternativ 
 • Passar till plagg, accessoarer, inredning 
 • Bra färgåtergivning 
 • Ingen minimibeställning, tillval av fåll 

Tvättråd

Tvätta i 30 grader, torktumling på låg värme. Låt hängtorka vrid ej ur och stryk på låg värme.

 • Tvätta i 30 grader
 • Tvättas på 30 grader
 • Torktumla 1
 • Låg värme

Alternativ för bomull med eget tryck

Vi jobbar ständigt för att bygga upp vår textilbank av bomullstyger. Här nedan kommer en liten sammanfattning av de tyger vi kan erbjuda i dagsläget. Förhoppningsvis kommer detta hjälpa dig i vår tygdjungel. Om du fortfarande känner dig osäker kan du beställa vår samling av textilprover eller vid ytterligare frågor kontakta vår kunniga kundservice via chatt eller e-mail.

 • Stort utbud av naturliga tyger och även polyesterblandingar
 • Specialist tryckmetod för bomullstyger 
 • Perfekt för tillverkning av kläder, underkläder, pyjamas 
 • Anti-nopp egenskaper 
 • Kan bäras hela året 
 • Behåller kroppsvärme i kallt väder 
 • Håller kroppen sval i varmt väder 
 • Passar sängkläder, kuddar och hobbykreationer 
 • Enkel att hantera och sy 
 • Mjuk men slitstark 
 • Välj mellan 4 olika kantsömmar 
 • Inget minimum belopp 
 • Trycks på beställning i London, Storbritannien 
 • Klar inom 1-2 dagar

Ekologisk bomull med eget tryck

Ekologisk bomull odlas utan användning av bekämpningsmedel och konstgödsel. Bags of Love värnar om naturen och vi använder oss därför av den senaste trycktekniken vilket resulterar i ett bestående och miljövänligt tryck. Du kan även hitta ekologiska tyger i metervara som du kan personalisera med dina mönster. Designa ekobomullstyg hos oss för ditt kreativa skapande. Ekologisk bomull kan användas till barnkläder, filtar, plagg och andra hobbykreationer. 

Designa bomullstyg med ditt mönster

Hos oss kan du trycka ditt eget mönster på noga utvalda bomullstyger. Välj mellan vävda, mjuka, krispiga och andra underbara högkvalitativa bomullstyger. Vi trycker med den senaste trycktekniken vilket resulterar i ett levande och knivskarpt tryck. Klicka på knappen "Starta Design" här ovan för att komma till vårt designverktyg där du kan se våra utvalda bomullstextiler. I vårt designverktyg kan du även välja till om du vill fålla ditt tyg med svart eller vit tråd. Beställ bomullstyger på metervara med upp till 150 cm bredd utan minimum belopp.  

Designa bomullstyg online - repetera mönster 

I vårt designverktyg kan du designa ditt bomullstyg precis som du vill till dina kreationer och projekt. I vårt användarvänliga verktyg finner du en mängd olika alternativ som förenklar din design. Du kan till exempel repetera ditt mönster med mera. Skapa ett unik bomullstyg med eget tryck på metervara 100% online. All vår tillverkning från tryck till sömnad sker i London, England under ett och samma tak. På så sätt kan vi garantera att ditt bomullstyg med tryck är av högsta kvalitet samt korta tillverkningstider. 

Välj med eller utan fåll

Bags of Love är experter på tillverkning av diverse produkter designade av dig. I vårt designverktyg kan du välja till att få ditt bomullstyg med tryck fållat mot en liten extra tilläggsavgift. Vi skapar en liten fåll som vanligtvis tar 5mm material. Om du beställer 100x100cm kan du förvänta dig att ditt tyg kommer att bli ungefär 99x99cm (fåll samt krympning). Du kan välja mellan svart eller vit tråd för att bäst matcha ditt mönster. Vid frågor kan du kontakta oss via chatt eller e-mail.  

Modedesigners, studenter och tygälskare

Ge liv åt dina älskade kreationer på 100% krispigt ekobomullstyg till dina projekt. Medan andra textiltryckerier ber dig att skicka din design via e-mail och har ett minimum belopp så erbjuder vi ett enkelt designverktyg som låter dig ladda upp ditt mönster, välja tyg, bestämma tygets storlek samt tillval av fåll. Allt detta sker 100% online och oavsett om du vill ha en meter av bomullstyg med tryck eller tio meter så står vi redo till tjänst. Vi erbjuder korta tillverkningstider så du behöver inte vänta länge på att få hem ditt tryckta bomullstyg. Vi har över tio års erfarenhet i branschen och vi arbetar under minutiösa former för att kunna erbjuda dig den bästa slutprodukten för dig och ditt projekt. 

Kreativa idéer för tryckta bomullstyger 

Möjligheterna är oändliga för sköna bomullstyger. Bomull är ett allsidigt tyg som har använts i flera tusentals år och kan användas till plagg, heminredning och diverse hobbyprojekt. Om du älskar att göra dina egna projekt som till exempel sy babynest, väskpåsar, kuddar, gardiner och andra DIY-projekt kan vår tjänst för digitaltryck på bomull vara optimal för dig! Designa ditt egna mönster och få det tryckt på en av våra högkvalitativa tyger för ditt syprojekt i ett kick. Så vad väntar du på, släpp lös din kreativitet och designa ett bomullstyg med eget tryck redan idag!

Bomullsbröllop 2-års bröllopspresent

Bomullsbröllop firar man först efter att man varit gifta i två år. Skapa något alldeles speciellt till din andra hälft med ett tryckt bomullstyg som du själv designat. Du kan ladda upp era favoritfoton, mönster eller text för att skapa en unik bröllopspresent. Det är inte alltid lätt att hitta unika presenter men med Bags of Loves enorma utbud av personliga presenter blir det lekande lätt att hitta bröllopspresenter med det lilla extra.  

Färgsublimering förklarat för ditt bomullstyg

Vi har över tio års erfarenhet i branschen som textiltryckeri. Bomullstryck med färgsublimering fungerar endast om det finns en beläggning på bomullstyget. Beläggningen består vanligtvis av polyester som sedan kommer att stelna och kännas annorlunda, men trycket kommer att gå in i beläggningen och inte i självaste tyget.

Att tänka på - bomullstyg med tryck:

Som med alla naturliga textiler sker en viss krympning av tyget vid tryckprocessen. Var beredd på 2-3% krympning av din textil i riktningen x och y. Det är alltid bättre att tillåta en viss marginal av krympning i din design eller mönster. Detta kan du göra genom att lägg till större utfallsområde i din design. Detta är dock ingen exakt vetenskap och vi kan inte till 100% förutsäga hur en bit bomullstyg kommer att krympa till nästa omgång.  

Råd för din design: Undvik att designa ditt bomullstyg med större områden av mörka färger då de är mer känsliga för att blekas vid tvätt och även om vårt tryck på ekologisk bomullstyg är varaktigt kan större områden av mörka färger vara ett problem. Tänk också på att undvika mönster som har liknande färgtoner då färgerna efter en tid av tvätt kan blekna och på så sätt "smälta" samman i färgtoner. 

Angående tygerna Pima Lawn, Bomullslinne och Janice bomullspoplin: På grund av tygets naturliga egenskaper och våra tillverkningsmetoder, kan det uppstå mycket små vita prickar där bitar av bomullsludd avlägsnats, vilket blottar det otryckta vita materialet undertill. Notera att detta är normalt och inte går att undvika, men också att det inte kommer påverka ditt trycks starka färger och goda detaljrikedom.

Tvättråd: För en mer skonsam tvätt av ditt ekologiska bomullstyg rekommenderar vi att endast tvätta ditt tyg i fintvätt under 30 grader. Tvätta inte ditt tyg över 30 grader då det orsakar blekning. Om du behöver ett bomullstyg som tål upprepade tvättar kanske detta bomullstryck inte är det bästa för dig (om du inte gillar blekt vintagelook).

Ta en titt på vår tryckguide

  • DPI-Print Guideline Icon

   Vad är den bästa bildupplösningen för att trycka?

   Vi trycker med en upplösning på 200dpi (dots per inch, eller prickar per tum) vilket ger en hög kvalitet samtidigt som filen inte blir alltför stor. Bäst är det om din bild har en originalupplösning på 200dpi, vilket innebär att din bild inte förstoras, vilket förhindrar interpolering. Vårt designverktyg har ett trafikljussystem som visar om din kvalitet håller bra eller dålig bildkvalitet och visar dig om upplösningen är för låg för att tryckas. När du laddar upp en design med en högre upplösning så kommer trafikljuset att ändra färg och visa att det är okej att fortsätta. Det dyker även upp ett meddelande bredvid trafikljuset som berättar om du har en för låg eller tillräckligt bra upplösning.

 • DPI-Print Guideline Icon

  Kommer min bild förstoras eller förminskas för att få plats? 

  Din uppladdade design kommer automatiskt skalas upp eller ned för att passa det tyg du valt. Du kan dimensionerna på tyget genom att ändra måtten i fliken 'Produktalternativ' under 'Tryckstorlek'. För att se hur det passar med måtten på din design/bild så kan du titta under fliken 'Bilder & textverktyg', där du bredvid dina bilder kan se om de har god eller dålig kvalitet. Här kan du även förminska eller förstora din bild.

 • RGB-CMYK Print Guideline Icon

  Bör jag välja RGB eller CMYK som färgmodell?

  Vi rekommenderar att du laddar upp bilder i RGB. Bästa färgresultat fås med sRGB. Vad betyder det? I det bildredigeringsprogram du använder så väljer du RGB som arbetsyta och sRGB som bildprofil (fullständigt namn sRGB IEC61966-2.1)

 • Print-Roll Length Fabric Guide Icon

  Maximal storlek

  Vi har ingen övre gräns för hur lång textil du får beställa. I designverktyget så har vi ställt in en standard på 5 meter för att du ska kunna se trycket, men det finns alltså ingen övre gräns. Vill du beställa mer så kan du bara öka kvantiteten (x2 för 10 meter, x4 för 20 och så vidare) och du kan på det viset göra dina beställningar så långa du vill och mängdrabatt tillämpas automatiskt. Maximala bredden på trycket är olika från textil till textil. Du kan hitta denna på produktens sida eller i designverktyget. 

 • Borders-Print Guideline Icon

  Måste jag göra vita ytor i min design om jag vill ha en kant eller en plats att klippa? 

  Ja, det kan vara bra att göra. Lägg alltid till extra utrymme eller en kant när du designar ditt tyg. Vi klipper runt tygprover och tygtryck och lämnar cirka 5 mm vitt. Det kostar lite extra om du väljer till att få din textil helt tillklippt.

 • crocking-Print Guideline Icon

  Vad är avfärgning och varför händer det?

  Avfärgning, alltså den blekning av färg som uppstår längs veck i ett tyg. Detta händer oftast efter upprepad tvätt eller tung användning av digitalt tryckta naturliga textiler. Avfärgning kan minimeras genom att handtvätta tygerna vid en lägre temperatur istället för att tvätta dem i maskin. Om du vill undvika avfärgning helt så råder vi dig att använda ett poly-baserat tyg.

 • organics-Print Guideline Icon

  Är det normalt att färger ser ljusare ut på ekologiska tyger?

  Våra ekologiska tyger har ingen extra beläggning som oekologiska tyger har, vilket innebär att de absorberar färgämnena djupt in i fibrerna, vilket minskar färgens skärpa något (med upp till 40%). Om du vill ha ett skarpare och fylligare tryck så rekommenderar vi att du använder ett icke-ekologiskt tyg.

 • Transfer-Print Guideline Icon

  Kan jag skicka in mitt eget tyg och få det tryckt?

  Nej, tyvärr. Vi vill testa oss fram så att vi vet exakt vilka inställningar och metoder som ger bästa tryckresultat och all vår utrustning är inställd för våra egna textiler. Du kan dock designa transferpapper hos oss om du har en värmepress för att trycka din egen textil.

 • Jpeg-Tiff Print Guideline Icon

  Vilket är det bästa bildformatet, TIFF eller JPEG?

  Om din design är enkel och oavancerad så funkar en JPEG alldeles utmärkt. Men om du skapat en design med flerfärgade detaljer så rekommenderar vi att du sparar den i TIFF-format.

 • Shrinkage-Print Guideline Icon

  Kommer textilen krympa när den trycks?

  Det finns en viss risk för krympning, precis som med många andra textiltryck. Beroende på den textil du valt så kan du förvänta dig en krympning på 2 till 6% och du måste räkna med detta när du anger dina mått i designverktyget.

 • Print-Both Sides Print Guideline Icon

  Kan jag få både fram- och baksidan tryckt?

  Detta är inget vi erbjuder eftersom många av våra tyger är halvgenomskinliga eller har genomskinliga delar. Detta utesluter tryck på båda sidor och vi erbjuder därför inte denna tjänst för någon av våra textiler.
 • Labels-Print Guideline Icon

  Kan jag beställa etiketter i ett annat tyg? Är etiketterna skurna som vanliga tygetiketter?

  För tillfället så trycker vi alla våra etiketter på satin. Vi tror att detta är det bästa alternativet just nu, men vi kan komma att introducera fler alternativ i framtiden. Alla etiketter klipps i samma format. Om du vill välja ett annat tyg eller format för dina etiketter så kan du alltid beställa ett stycke valfritt tyg och skapa etiketterna själv.  Eco friendly Printing

 • Hur trycker ni ert tyg på ett miljövänligt sätt?  

  Våra tyger trycks med vattenbaserade färgämnen på ett miljömedvetet sätt. Vattenbaserade färgämnen innehåller inga kemikalier eller lösningsmedel och vår tryckmetod använder värme för att fästa färger och mönster för att undvika att förorena vatten som ska återvänta till vattensystemet (detta är något som händer vid ångning). All produktion, tryckning och fullgörande av beställningar görs under ett och samma tak och istället för att rulla tygerna eller skicka dem i tuber så kommer du få ditt tyg vikt. Detta resulterar i över 150 insparade tuber per vecka, och mycket mer plats i leveransbilen för andra ordrar. (För mer ömtåliga tyger så ser vi till att förpacka dem ordentligt).

 • colour palette

  Kommer det finnas en skillnad på färgen mellan mina olika beställningar?

  Detta är mycket sällsynt, men det kan finnas en liten skillnad mellan olika upplagor. Detta är en normal del i tryckprocessen, men vi försöker hela tiden förbättra våra färgprofiler. Det är osannolikt att skillnaden på färgerna kommer vara stor (till exempel så är det osannolikt att din orange plötsligt skulle bli röd). Sannolikheten att det uppstår variationer i färgerna är olika från tyg till tyg på grund av att de olika textilerna har olika strukturer och texturer; naturliga textiler har oftast mer dämpade färgtoner, medan polyesterbaserade alternativ har en mer skarp ton. Detta beror på att materialens uppbyggnad är olika och att tryckmetoderna därför måste ändras något för mer ömtåliga naturliga textiler.Storlekar för fållning och krympning

Hemming Options ICON

Hos Bags of Love erbjuder vi en komplett tjänst med klippning & fållning. För en liten extra avgift så fållar vi ditt tyg. Vi gör en enkel eller dubbel fåll som använder mellan 5 till 200 mm av tyget, beroende på tygets tjocklek. Exempelvis, om din textil är 100 x 100 cm så behöver du beställa 101,5 x 101,5 cm för att fållen ska få plats (plus eventuell krympning på 2-6%). Ju tjockare textilen är desto bredare kommer fållen vara. Du kan välja mellan vitt eller svart för trådens färg. Om du beställer ett tunt vävt material eller tryckt siden så kommer du se att en fåll blir rak och den andra något veckad. Den mängd material du måste åsidosätta för fållen är som följer:

 • Lätta textiler (20-100 gsm): Till siden och andra lätta textiler använder vi 6-8 mm för fållen (dubbelfåll), allt som allt så blir bredden/längden minus 12-16 mm. 
 • Mellantunga textiler (101-200 gsm): Till mellantunga textiler som fransar sig, använder vi 15-20mm för fållen (dubbelfåll), allt som allt blir bredden/längden minus 35-40mm. 
 • Styva/Tunga/Textiler som ej fransar: Vi använder 15-20mm för fållen (enkelfåll), allt som allt blir bredden/längden minus 35-40mm. 
Dessa mått är ungefärliga och kan variera något. Om du tar hänsyn till fållning och krympning så kan det lägga till en hel del på dina beställda mått, så var god och se till att du tänker på detta innan du beställer. Beroende på hur öppen väven är så kan våra tyger krympa med allt mellan 2 till 8%, men oftast krymper tyget med runt 2,5%.
 

Välj mellan tre finishar på kanterna?

Vi erbjuder tre olika kantalternativ för din tygbeställning:
 • Som de är: Vi klipper grovt ut tyget runt ditt tryck med sax, vilket lämnar en vit kant som kan vara något ojämn.
 • Fållade med tråd: Vi kan erbjuda dig att få ditt tyg fållat med svart eller vit tråd. Detta lägger till 1-2 dagar på tillverkningstiden för din beställning. Var god och titta på informationen om fållning ovan för att få en uppfattning om hur fållning kommer påverka storleken på ditt tyg. Du kommer kunna välja mellan overlock-fåll eller vikt fåll (enkelfåll eller dubbelfåll beroende på tyget) men alla tyger är inte lämpade för båda typer av fåll. I designverktyget kan du se vilka alternativ som är tillgängliga. Om du bara kan se ett fållalternativ så betyder detta att det är den enda lämpliga fållen för det materialet.
 • Klippt på kanten: Istället för alternativet 'som de är' så klipper vi noggrant längs kanten på din design mot tygets trådriktning. Om du har en ram eller kant runt din design så klipper vi runt den. Om designen tar upp hela tyget så klipper vi försiktigt runt kanten på bilden. Att klippa mot trådriktningen är standard när man klipper textiler, och  därför kan lättare material, såsom Georgette eller Mulmul som är lite vågiga, komma att fransa sig lite.

Alla våra tyger klipps noggrant ut för hand. Det ör inte alltid möjligt att få en helt helt rak och perfekt klippning för vissa tyger, så ha detta i tankarna när du ser en kant som fransat sig lite eller är något ojämn. Detta är inget fel i materialet. Om du har några frågor eller vill veta mer om metoderna vi använder för att klippa tyget så kan du höra av dig så förklarar vi gärna dem för dig.

För mer information om våra tyger så kan du läsa våra Vanliga frågor.

Obs: Eftersom alla våra produkter tillverkas för hand så kan storlekarna variera något från de angivna måtten.

Trendar just nu: