Tillbaka till hemsidan
Textiltryck

Recensioner av Digitaltryck

Textiltryck

Digitaltryckt tyg med din egen design

från 48,00 kr

Bags of Love är ett textiltryckeri baserat i London, England. Hos oss kan du beställa metervara av digitaltryck på tyg. Välj mellan över 138 kva...

Mer information

Lägg till i önskelista
 • salespoint-img

  Fraktas om 1 - 2 dagar

 • salespoint-img

  Leveranskostnad: 120 kr

 • salespoint-img

  Betala nu, betala senare

Fototryck på tyg metervara

 • Brett utbud av 138 tyger 
 • Ladda upp din design, mönster eller bilder
 • Sublimeringstryck med bredd upp till 1,6 m
 • Varaktigt tryck med alternativ för fåll
 • 3 års garanti*

Beställ tygprover

Beställ våra tygprover för att få en bra uppfattning om vårat tygsortiment. 7 cm kvadrat med färdigt tryck. Beställ tygprover
Fabric print sample and colour chart Beställ prover

Beställ tygprover med din egen design, eller välj våran färgkarta för att få en aning om tryckresultat.

Beställ färgkarta i tyg

Vikt

View Result

Sammansättning

View Result

Typ av tryck

View Result

Syfte

View Result

Speciella egenskaper

View Result

Hantera

View Result

Konstruktion

View Result

Genomskinlig

View Result

Reflektion

View Result


Fototryck på tyg - snabbt och enkelt 

Bags of Love är ett textiltryckeri baserat i London, England. Hos oss kan du trycka ditt mönster, illustration eller bilder på över 138 stycken olika tyger. I vårt smidiga onlineverktyg kan du välja mellan olika tyger, bestämma storleken samt ladda upp ditt mönster. Vi använder oss av den senaste formen av digitaltryck som ger rik färgåtergivning och ett detaljerat och hållbart tryck. Vår avancerade teknologi är effektiv, snabb och mer snäll mot miljön än andra textiltrycksmetoder. Vi har inget minimum belopp. Så oavsett om du vill ha en meter eller tio meter av fototryck på tyg så står vi redo till tjänst.    

Digitaltryck på tyg utan minimum belopp

Vi är ett av Englands ledande textiltryckeri och har vår egen kollektion av diverse produkter, allt tryckt och tillverkat här under ett och samma tak. Vi har korta tillverkningstider och erbjuder leveranser över hela världen. Att trycka eget mönster på tyg är optimalt för dig som vill skapa en personlig känsla hemma med ditt egen designade tyg, för modestudenten eller om du vill ge din butik en mer personlig känsla med ett eget designat draperi eller liknande. Om du ska beställa digitalt textiltryck som ska användas för publika utrymmen kan det vara att bra att använda ett av våra brandsäkra tyg.

OBS! Vänligen överse att vissa tyger är vävda utav 100% naturliga fibrer, vilket betyder att de är väldigt känsliga. På grund av detta använder vi oss utav en alternativ tryckmetod, och färgerna kan då ha en något mildare färgåtergivning i jämförelse med våra polyestertyger.

Planera ditt textiltryck

Vi trycker ditt mönster i den riktning du designat i vårt designverktyg. Föreställ dig att förhandsgranskningen av din produkt är en rulle av tyg som löper upp till ned och bredden är vänster till höger. Det är viktigt att ha detta i åtanke om ditt sublimeringstryck ska användas till kläder. Om du designar bredden vidare än ditt valda tyg så kommer vi rotera din design 90° för att din design ska kunna få plats.   

Välj mellan över 138 olika tyger för ditt sublimeringstryck 

I vår tygbank kan du välja mellan en mängd olika tyger som alla är av högsta kvalitet. Vi trycker din design med digitaltryck på naturliga tyger som till exempel bomull, siden eller linne. Om du hellre föredrar konstgjorda material har vi bland annat neoprene, scuba samt olika stretchiga jersey tyger. Fototryck på tyg ger fina detaljrika tryck med knivskarp skärpa och vi kan verkligen ta ut svängarna med över 8 olika färger. Med våra digitala tyger finns det sällan begränsningar och du kan släpa lös din kreativitet i vårt onlineverktyg. 

Hur vill du ha tyget klippt?

Vi har fyra olika alternativ för hur ditt tyg kommer efter tryck:

Som det är: För detta alternativ lägger vi ej för mycket vikt vid att klippa ut tyget noggrant. Det kan komma att finnas en vit kant med en streckkod tryckt utanför din design

Fålla med tråd: Vi kan fålla ditt tyg med antingen vit eller svart tråd. Vänligen räkna med att det kan ta en eller två dagar extra för detta alternativ. Vänligen läs nedan för att se hur fållen påverkar ditt tyg.

Klipp på linjen: Med detta alternativ kommer vi klippa ut ditt tyg så väl det går, utan vit kant eller streckkod. Vänligen notera att när vi klipper ut tyget, kommer vi även klippa i väften som kan göra att tyget börjar fransa, beroende på vilket material det är. Detta är helt normalt. Vi gör vårt bästa för att klippa materialet så rakt det går, men det är inte alltid möljligt för tyger med lätt krusning som till exempel Georgette eller Muslin. Ett fransigt material eller ojämn kant betyder inte automatiskt att det är fel på tyget, så vänligen kontakta oss först om du har några frågor angående våra klippmetoder för att se vad som passar dig bäst.

Fållalternativ för fototryck på tyg

Bags of Love erbjuder skräddarsydda produkter med olika alternativ. För våra digitala tyger erbjuder vi att fålla tyget för en liten tilläggssumma. Du kan välja mellan en vikt fåll eller en så kallad overlock fåll i svart eller vitt. Vi skapar en eller två små fållar som vanligtvis tar 5 till 20mm av tyg beroende på tygets tjocklek. Så om du till exempel beställer 100x100cm kan du förvänta dig att ditt textiltryck kommer att bli cirka 98.5x98.5cm efter fåll. (Tyget kan även komma att krympa 2% beroende på tyg). Desto tjockare tyget är ju större blir fållen. Du kan välja mellan vit eller svart trådfärg. På siden och andra lätt vävda tyger kommer fållen vara rak och de andra kommer vara en aningen krusade. Här nedan följer en guide till de olika fållar som vi erbjuder. Du måste anpassa din design till dessa fållmått. 

 • Lätta tyger som siden. 6-8mm fåll (2 gånger), så bredd/längd kommer bli minus 12-16mm
 • Medium tyger som fransar, 15-20mm fåll (2 gånger) så bredd/längd kommer bli minus 35-40mm
 • Hårt/tunga/tyger som ej fransar, 15-20mm fåll (1 gång) så bredd/längd kommer bli minus 35-40mm

Alla dessa mätningar är ungefärliga och kan variera. Vid krympning av textilen så kan det resultera i en ganska stor skillnad mot dina beställda mått. Det är därför viktigt att du beräknar både fåll och krympning. Beroende på textil så kan ditt tyg krympa allt mellan 2% till 8%. Det är alltid bättre att beställa lite extra tyg för att vara på den säkra sidan.  

OBS! För tillval av fåll behöver tyget vara minst 30x30cm i omkrets.

*Garanti: Vi erbjuder 3 års garanti på alla materials tygstruktur samt 3 års garanti på digitaltryck med varaktiga färger (med undantag från naturliga fibrer med pigmenttryck).

Latest tech

Med vår toppmoderna färgsublimeringsprocess får du rik, djup och korrekt färgåtergivning. Våra avancerade metoder inkluderar digitalt pigmenttryck på bomull och silke, vilket ger fantastiska resultat för alla sorters kunder. Metoderna vi använder är rena, med lite spill, ger hög färgbeständighet och är snällare mot miljön än många andra metoder som används i branschen.

Angående tygerna Pima Lawn, Bomullslinne och Janice bomullspoplin: På grund av tygets naturliga egenskaper och våra tillverkningsmetoder, kan det uppstå mycket små vita prickar där bitar av bomullsludd avlägsnats, vilket blottar det otryckta vita materialet undertill. Notera att detta är normalt och inte går att undvika, men också att det inte kommer påverka ditt trycks starka färger och goda detaljrikedom.

Ta en titt på vår tryckguide

  • DPI-Print Guideline Icon

   Vad är den bästa bildupplösningen för att trycka?

   Vi trycker med en upplösning på 200dpi (dots per inch, eller prickar per tum) vilket ger en hög kvalitet samtidigt som filen inte blir alltför stor. Bäst är det om din bild har en originalupplösning på 200dpi, vilket innebär att din bild inte förstoras, vilket förhindrar interpolering. Vårt designverktyg har ett trafikljussystem som visar om din kvalitet håller bra eller dålig bildkvalitet och visar dig om upplösningen är för låg för att tryckas. När du laddar upp en design med en högre upplösning så kommer trafikljuset att ändra färg och visa att det är okej att fortsätta. Det dyker även upp ett meddelande bredvid trafikljuset som berättar om du har en för låg eller tillräckligt bra upplösning.

 • DPI-Print Guideline Icon

  Kommer min bild förstoras eller förminskas för att få plats? 

  Din uppladdade design kommer automatiskt skalas upp eller ned för att passa det tyg du valt. Du kan dimensionerna på tyget genom att ändra måtten i fliken 'Produktalternativ' under 'Tryckstorlek'. För att se hur det passar med måtten på din design/bild så kan du titta under fliken 'Bilder & textverktyg', där du bredvid dina bilder kan se om de har god eller dålig kvalitet. Här kan du även förminska eller förstora din bild.

 • RGB-CMYK Print Guideline Icon

  Bör jag välja RGB eller CMYK som färgmodell?

  Vi rekommenderar att du laddar upp bilder i RGB. Bästa färgresultat fås med sRGB. Vad betyder det? I det bildredigeringsprogram du använder så väljer du RGB som arbetsyta och sRGB som bildprofil (fullständigt namn sRGB IEC61966-2.1)

 • Print-Roll Length Fabric Guide Icon

  Maximal storlek

  Vi har ingen övre gräns för hur lång textil du får beställa. I designverktyget så har vi ställt in en standard på 5 meter för att du ska kunna se trycket, men det finns alltså ingen övre gräns. Vill du beställa mer så kan du bara öka kvantiteten (x2 för 10 meter, x4 för 20 och så vidare) och du kan på det viset göra dina beställningar så långa du vill och mängdrabatt tillämpas automatiskt. Maximala bredden på trycket är olika från textil till textil. Du kan hitta denna på produktens sida eller i designverktyget. 

 • Borders-Print Guideline Icon

  Måste jag göra vita ytor i min design om jag vill ha en kant eller en plats att klippa? 

  Ja, det kan vara bra att göra. Lägg alltid till extra utrymme eller en kant när du designar ditt tyg. Vi klipper runt tygprover och tygtryck och lämnar cirka 5 mm vitt. Det kostar lite extra om du väljer till att få din textil helt tillklippt.

 • crocking-Print Guideline Icon

  Vad är avfärgning och varför händer det?

  Avfärgning, alltså den blekning av färg som uppstår längs veck i ett tyg. Detta händer oftast efter upprepad tvätt eller tung användning av digitalt tryckta naturliga textiler. Avfärgning kan minimeras genom att handtvätta tygerna vid en lägre temperatur istället för att tvätta dem i maskin. Om du vill undvika avfärgning helt så råder vi dig att använda ett poly-baserat tyg.

 • organics-Print Guideline Icon

  Är det normalt att färger ser ljusare ut på ekologiska tyger?

  Våra ekologiska tyger har ingen extra beläggning som oekologiska tyger har, vilket innebär att de absorberar färgämnena djupt in i fibrerna, vilket minskar färgens skärpa något (med upp till 40%). Om du vill ha ett skarpare och fylligare tryck så rekommenderar vi att du använder ett icke-ekologiskt tyg.

 • Transfer-Print Guideline Icon

  Kan jag skicka in mitt eget tyg och få det tryckt?

  Nej, tyvärr. Vi vill testa oss fram så att vi vet exakt vilka inställningar och metoder som ger bästa tryckresultat och all vår utrustning är inställd för våra egna textiler. Du kan dock designa transferpapper hos oss om du har en värmepress för att trycka din egen textil.

 • Jpeg-Tiff Print Guideline Icon

  Vilket är det bästa bildformatet, TIFF eller JPEG?

  Om din design är enkel och oavancerad så funkar en JPEG alldeles utmärkt. Men om du skapat en design med flerfärgade detaljer så rekommenderar vi att du sparar den i TIFF-format.

 • Shrinkage-Print Guideline Icon

  Kommer textilen krympa när den trycks?

  Det finns en viss risk för krympning, precis som med många andra textiltryck. Beroende på den textil du valt så kan du förvänta dig en krympning på 2 till 6% och du måste räkna med detta när du anger dina mått i designverktyget.

 • Print-Both Sides Print Guideline Icon

  Kan jag få både fram- och baksidan tryckt?

  Detta är inget vi erbjuder eftersom många av våra tyger är halvgenomskinliga eller har genomskinliga delar. Detta utesluter tryck på båda sidor och vi erbjuder därför inte denna tjänst för någon av våra textiler.
 • Labels-Print Guideline Icon

  Kan jag beställa etiketter i ett annat tyg? Är etiketterna skurna som vanliga tygetiketter?

  För tillfället så trycker vi alla våra etiketter på satin. Vi tror att detta är det bästa alternativet just nu, men vi kan komma att introducera fler alternativ i framtiden. Alla etiketter klipps i samma format. Om du vill välja ett annat tyg eller format för dina etiketter så kan du alltid beställa ett stycke valfritt tyg och skapa etiketterna själv.  Eco friendly Printing

 • Hur trycker ni ert tyg på ett miljövänligt sätt?  

  Våra tyger trycks med vattenbaserade färgämnen på ett miljömedvetet sätt. Vattenbaserade färgämnen innehåller inga kemikalier eller lösningsmedel och vår tryckmetod använder värme för att fästa färger och mönster för att undvika att förorena vatten som ska återvänta till vattensystemet (detta är något som händer vid ångning). All produktion, tryckning och fullgörande av beställningar görs under ett och samma tak och istället för att rulla tygerna eller skicka dem i tuber så kommer du få ditt tyg vikt. Detta resulterar i över 150 insparade tuber per vecka, och mycket mer plats i leveransbilen för andra ordrar. (För mer ömtåliga tyger så ser vi till att förpacka dem ordentligt).

 • colour palette

  Kommer det finnas en skillnad på färgen mellan mina olika beställningar?

  Detta är mycket sällsynt, men det kan finnas en liten skillnad mellan olika upplagor. Detta är en normal del i tryckprocessen, men vi försöker hela tiden förbättra våra färgprofiler. Det är osannolikt att skillnaden på färgerna kommer vara stor (till exempel så är det osannolikt att din orange plötsligt skulle bli röd). Sannolikheten att det uppstår variationer i färgerna är olika från tyg till tyg på grund av att de olika textilerna har olika strukturer och texturer; naturliga textiler har oftast mer dämpade färgtoner, medan polyesterbaserade alternativ har en mer skarp ton. Detta beror på att materialens uppbyggnad är olika och att tryckmetoderna därför måste ändras något för mer ömtåliga naturliga textiler.Storlekar för fållning och krympning

Hemming Options ICON

Hos Bags of Love erbjuder vi en komplett tjänst med klippning & fållning. För en liten extra avgift så fållar vi ditt tyg. Vi gör en enkel eller dubbel fåll som använder mellan 5 till 200 mm av tyget, beroende på tygets tjocklek. Exempelvis, om din textil är 100 x 100 cm så behöver du beställa 101,5 x 101,5 cm för att fållen ska få plats (plus eventuell krympning på 2-6%). Ju tjockare textilen är desto bredare kommer fållen vara. Du kan välja mellan vitt eller svart för trådens färg. Om du beställer ett tunt vävt material eller tryckt siden så kommer du se att en fåll blir rak och den andra något veckad. Den mängd material du måste åsidosätta för fållen är som följer:

 • Lätta textiler (20-100 gsm): Till siden och andra lätta textiler använder vi 6-8 mm för fållen (dubbelfåll), allt som allt så blir bredden/längden minus 12-16 mm. 
 • Mellantunga textiler (101-200 gsm): Till mellantunga textiler som fransar sig, använder vi 15-20mm för fållen (dubbelfåll), allt som allt blir bredden/längden minus 35-40mm. 
 • Styva/Tunga/Textiler som ej fransar: Vi använder 15-20mm för fållen (enkelfåll), allt som allt blir bredden/längden minus 35-40mm. 
Dessa mått är ungefärliga och kan variera något. Om du tar hänsyn till fållning och krympning så kan det lägga till en hel del på dina beställda mått, så var god och se till att du tänker på detta innan du beställer. Beroende på hur öppen väven är så kan våra tyger krympa med allt mellan 2 till 8%, men oftast krymper tyget med runt 2,5%.
 

Välj mellan tre finishar på kanterna?

Vi erbjuder tre olika kantalternativ för din tygbeställning:
 • Som de är: Vi klipper grovt ut tyget runt ditt tryck med sax, vilket lämnar en vit kant som kan vara något ojämn.
 • Fållade med tråd: Vi kan erbjuda dig att få ditt tyg fållat med svart eller vit tråd. Detta lägger till 1-2 dagar på tillverkningstiden för din beställning. Var god och titta på informationen om fållning ovan för att få en uppfattning om hur fållning kommer påverka storleken på ditt tyg. Du kommer kunna välja mellan overlock-fåll eller vikt fåll (enkelfåll eller dubbelfåll beroende på tyget) men alla tyger är inte lämpade för båda typer av fåll. I designverktyget kan du se vilka alternativ som är tillgängliga. Om du bara kan se ett fållalternativ så betyder detta att det är den enda lämpliga fållen för det materialet.
 • Klippt på kanten: Istället för alternativet 'som de är' så klipper vi noggrant längs kanten på din design mot tygets trådriktning. Om du har en ram eller kant runt din design så klipper vi runt den. Om designen tar upp hela tyget så klipper vi försiktigt runt kanten på bilden. Att klippa mot trådriktningen är standard när man klipper textiler, och  därför kan lättare material, såsom Georgette eller Mulmul som är lite vågiga, komma att fransa sig lite.

Alla våra tyger klipps noggrant ut för hand. Det ör inte alltid möjligt att få en helt helt rak och perfekt klippning för vissa tyger, så ha detta i tankarna när du ser en kant som fransat sig lite eller är något ojämn. Detta är inget fel i materialet. Om du har några frågor eller vill veta mer om metoderna vi använder för att klippa tyget så kan du höra av dig så förklarar vi gärna dem för dig.

För mer information om våra tyger så kan du läsa våra Vanliga frågor.

Obs: Eftersom alla våra produkter tillverkas för hand så kan storlekarna variera något från de angivna måtten.

Trendar just nu: