Herrbyxor tryckta och tillverkade för hand

Herrbyxor som trycks and sys på beställning är inte vanligt, men det borde det vara! Därför utökar vi vårt...

Mer information

Skräddarsydda herrbyxor

Alla våra byxor för herrar designas av våra egna designers. Vi har en kläddesigner som specialiserar sig på komfort, stil och en mängd andra viktiga faktorer. Varje mönster som designas är exklusivt för just oss och finns i en mängd storlekar. Storlekarna mäts sedan i både tum och centimeter och måtten förs in i en smidig tabell så att du kan välja just den storlek som är bäst för dig.

Personliga byxor

Så många av designvalen som möjligt lämnas till dig. Detta varierar mellan de olika plaggen, men vi vill att du ska kunna välja mer än bara designen, utan även tyget, färgen på tråden, dragsko och andra egenskaper och funktioner som passar dig bäst. Du hittar alla alternativ i vårt enkla designverktyg, och alla dina ändringar sparas och förhandsgranskas i realtid, så att du kan se exakt hur din design kommer se ut. Designverktyget låter dig också lägga till text, som till exempel ett namn eller en slogan, och låter dig upprepa bilder för att skapa mönster, vilket är perfekt för logotyper.

En kort bakgrundshistoria

Byxor har funnits sedan urminnes tider, eller det känns i alla fall som det. De första dokumenterade spåren av byxor är från 1300 f. Kr. i Östasien. När byxor först uppstod så bars de av båda könen, men under större delen av modern historia så har de uppfattats som ett maskulint plagg och i vissa kulturer är de fortfarande det. Det äldsta paret byxor vi känner till finns i Turpan, Xinjiang, som ligger i västra Kina. De är gjorda av ull, med raka byxben och en bred gren och de tros ha använts för att rida häst. Man kan besöka kyrkogården Yanghai för att se dem.

Olika byxstilar för herrar

Byxor har förändrats väldigt lite sedan de först kom till. De består av två "ben-hål" och för det mesta så når de från midjan till anklarna.Men det har skett många mindre förändringar genom tiden. Bältesöglorna har kommit till senare, det har även gylfen - både med knapp och dragkedja. Slag började dyka up i designerna för dessa plagg, och i vissa fall gjorde även veck det. Det fanns tider då uppvikta byxor blev otroligt populära. De uppvikta byxorna brukades ofta pressas eller sys fast.

Shorts - eller korta byxor - har också varit olika populära genom åren. Nuförtiden brukar vi ha shorts när det är bättre väder, eller om vi behöver mer rörelsefrihet eller ett svalare plagg (till exempel när man utövar sport och idrott) och byxor under de kallare årstiderna.

Längden på och hur tajta herrbyxor är har också förändrats mycket genom historien. Det har berott på tidsperioden, klass och geografisk plats. Olika textiler har använts, från ull och linne som användes under de första åren, till läder, bomull och silke som dök upp precis innan medeltiden. Sjömän var först med att använda denim i byxor under 1600- och 1700-talet och det blev väldigt populärt tack vare att det var så slitstarkt, och därifrån kommer det vi nu kallar för jeans.

Trycka på herrbyxor

De moderna materialens intåg på marknaden har gjort det möjligt att göra så mycket mer med herrbyxor. Tyger odlas nu inte bara, utan tillverkas också på konstgjord väg, och de moderna polyester-tygerna innebär att vi kan skräddarsy material som passar just dina behov och önskemål. Slitstarka, tåliga, andningsbara, hur det ser ut eller känns, hur enkelt det är att tvätta och ta hand om; alla dessa faktorer är saker vi kan tänka på när vi skapar ett nytt tyg. Det innebär att herrbyxor blir mer intressanta, mer färgglada, och i vissa fall används mönster. Men vi tyckte inte att detta räckte.

Personliga byxor

Bags of Love har skapat ett urval av herrbyxor som trycks, klipps och sys för hand, på beställning, i vår specialanpassade anläggning i nordvästra London. Det som gör dessa herrbyxor magiska är att trycket designas helt av dig. Anvönd dina favoritfoton, ladda upp vad dina barn ritat eller målat och bli en digital designer - du har makten. Du väljer storlek, tyget, och i de flesta fall även många av de små detaljerna när du skapar dina egna fotoshorts, en tryckt pyjamas eller ett par personliga herrbyxor. Allting görs för hand och vi har snabb tillverkningstid och expressleverans.