Tillbaka till hemsidan

Roliga presenter att lägga i julstrumpan

Spana i vårt breda utbud av små personliga julklappar som är perfekta att lägga i julstrumpan. Fyll era julstrumpor med allt från personliga manschettknappar till unika nyckelringar. Överraska dina nära och kära på julaftons morgon med fotoprodukter som de garanterat kommer att älska.

Fyll julstrumpan med personliga julklappar 

Personliga småpresenter passar utmärkt till att börja julaftons morgonen med. Häng upp era julstrumpor över den öppna spisen eller på sängkanten. Både vuxna och barn kommer att älska att dyka ner i julstrumpan på morgonen och hitta dessa personliga julklappar gömda inuti. Manschettknappar med eget tryck är en romantisk gåva till din partner medan den kompakta personliga fickspegeln passar perfekt till tonårstjejen. 

Paket att lägga i julstrumpan 

Att lägga små överraskningar i julstrumpan har sedan länge varit en populär och uppskattad tradition. Julstrumpan kan fyllas med allt från godsaker till personliga presenter som är en modern version av denna tradition.  

Julstrumpan är en rolig tradition 

En julstrumpa är en socka som hängs upp så att jultomten kan fylla strumpan med mindre presenter som frukt, godis och andra minipresenter. Vanligtvis hängs julstrumpan upp över den öppna spisen eller vid sängen. De presenter som ligger i julstrumpan är oftast från tomten medan de inslagna julklapparna under granen är från familj och vänner. Personliga julklappar till julstrumpan är en rolig och unik idé för att göra julafton extra magisk för både stora och små. 

Julstrumpans mysterium 

Det finns ingen exakt hänvisning eller datering till vart eller när traditionen med julstrumpan började. Det finns ett flertal legender som skulle kunna föreslå vart traditionen uppstod och varför, men ingen vet säkert. Seden tros ha börjat i ett europeiskt land där de först använde sig av vanliga strumpor tills mer festliga julstrumpor tillverkades. Hos oss kan du även designa din egen julstrumpa för att sätta en personlig touch på julen! Gör din egen julstrumpa med namn eller foto och överraska din familj med den här fina och mysiga traditionen. 

 

Legenden om Sankt Nikolaus

Den vanligaste legenden om julstrumpan och jultomten handlar om en fattig man och hans döttrar. I denna saga bodde en fattig man med sina tre döttrar och han hade inte tillräckligt med pengar till hemgift. Den stackars mannen oroade sig för vad som skulle hända med sina älskade döttrar efter han dött om de inte var gifta. Sankt Nikolaus hörde talas om flickorna när han reste igenom staden och bestämde sig för att hjälpa till i hemlighet. Tre nätter på raken kastade han in tre väskor med guld till döttrarna eftersom han visste att pappan inte skulle acceptera välgörenhet. En av säckarna hamnade i en strumpa. Det finns olika versioner av denna historia och i en annan version hamnar alla säckarna i upphängda strumpor som hängde vid den öppna spisen för att torka. 

 

Presenter till julstrumpan

När pappan och flickorna vaknade morgonen efter så blev de överlyckliga att hitta deras strumpor fyllda med guld. Flickorna kunde gifta sig och precis som alla andra lyckliga historier levde de lyckliga i alla sina dagar. 

 

Annat smått och gott att lägga i julstrumpan 

I andra europeiska länder så brukade barnen putsa sina skor och ställa dem i fönstret istället för att hänga upp en julstrumpa. I dessa länder kommer inte jultomten genom skorstenen men han fyller deras skor med små presenter och godis. Denna tradition sker vanligtvis den 6:e december som är Sankt Nikolausdag.

 

Skapa en magisk jul

Gör dina egna personliga presenter att fylla julstrumpan med för en extra magsik julaftons morgon. De flesta förväntar sig att vakna till en julstrumpa fylld med en mandarin och choklad. Men nu kan du överraska din familj med små presenter som du har designat själv speciellt anpassad för mottagaren.